MISAB 9 – pdf + on-line

Nu ligger både pdf och on-line katalogerna ute på hemsidan, myntauktioner.se
En katalog med en rad intressanta objekt som det säkert kommer att bli hårda budstrider om. Bland många bra och svåra mynt märks bl.a.
– Penning Sverker Karlsson, Lödöse och penning Erik “Läspe och halte” Eriksson. Två riktigt svåra medeltidsmynt som i princip aldrig är till salu, men som här dyker upp.
– 3 mark (15)62 ett unikt tidigare opublicerat mynt
– Mark Karl X Gustaf, en mynttyp som inte allt för ofta är till salu.
– 1 ÖrKM 1724 ett helt fantastiskt exemplar med full röd stämpelglans. Myntet har tidigare sålts av Ahlström på auktion 44. Utropspriset var då 350 och slutpriset blev enligt anteckningarna i min katalog hela 8200 + provision. Ser också att jag hade satt en limit på 2200:- och om jag minns rätt fick jag ta ned “spaden” relativt omgående… Kanske är det dags denna gång? 22 år senare…

Från Sven Svensson samling kommer en rad trevliga objekt. Bl.a. en komplett serie öres mynt från Narva, trevliga och eftersökta mynt, Toppmyntet från Svensson denna gång är riksdalern 1855 känd i bara två exemplar varav det utbjuda exemplaret ska vara det bästa.

Det finns flera mynt på denna auktion som har potential att passera 100-strecket. Ett exemplar som definitivt gör det, förutsatt att någon höjer spaden, är 2 rubeln 1726 med ett utrop på mäktiga en kvarts miljon.INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *