M9

På lördag är det dags för Myntauktioner i Sverige auktion 9. Tiden går fort och det känns inte länge sedan den första auktionen på Garnisionen, Frösells samling, gick av stapeln.

Katalogen har utgjort både kvälls- och pendlingslektyr den senaste månaden och katalogen är nu välbläddrad med många noteringar. Katalogen är så att säga avklarad och nu återstår visningen och auktionen samt förhoppningsvis att studera och begrunda några inköp. För adress och tider för visning och auktion, se Myntauktioner i Sveriges hemsida.

Hur man ska värdera en auktion är alltid svårt. Vi har alla olika preferenser, samlingar och ekonomi. Tror dock att det finns något för de flesta på den kommande auktionen. Många svåra mynt kommer att säljas. På hemresan idag roade jag mig med att gå igenom alla S, R, XR och unik märkningar och kom fram till över 200! Fördelat på Unik (3), XR (20), R (34) och S (162). Jag har inte värderat alla dessa beteckningar, men Dan och hans medarbetare brukar kunna detta. Däremot har jag hittat ytterligare ett antal objekt utöver de 200 som nog hade förtjänat en beteckning. Varför inte provpenningarna Gustaf V och de olika stadierna i präglingsprocessen (Gustaf VI Adolf)? Även några äldre mynt, särskilt vad gäller varianter, hade varit värda en beteckning!

Nu ser vi fram mot lördagen. Lycka till med budgivningen, oavsett om du finns på plats i Stockholm eller om du lämnat anbud.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *