Omstrukturering av ingemars.se

Ingemars Myntsida har varit ganska statisk de senaste åren. När jag skapade den första sidan för 15 år sedan “handknackade” jag allt i html-kod. Många av de gamla sidorna används fortfarande och uppdateras genom att jag ändrar i källkoden… Varken ett roligt eller särskilt effektivt sätt att arbeta med en hemsida… Sedan 1998 har jag haft några olika web-verktyg till min hjälp, tyvärr har dessa inte alltid varit helt kompatibla med varandra. När det varit omöjligt att uppdatera sidor har jag i vissa fall gjort om dom till PDF-dokument, så är exempelvis fallet med litteraturlistan. Sammantaget kan man säga att hemsidan idag består av ett “sammisurium” av websidor i olika format.

Under jullovet träffade jag en riktig “hacker” och hade ett långt samtal om websidor och hur dom byggs upp idag för att bli dynamiska och lätthanterliga. Idag ar det “lätt” att integrera både hemsida, blogg, Twitter och Facebook.

För några år sedan gjorde jag ett försök att flytta hemsidan till modern miljö, tyvärr kraschade allt den gången… Nu har jag tänkt göra ett nytt försök att lägga om Ingemars Myntsida till en miljö som är modernare och som framför allt är enkelt att uppdatera! Med ett verktyg som gör att sidan kan uppdateras on-line utan att ett mellanliggande FTP-program behöver användas.

För några år sedan flyttade jag över min gamla blogg “myntsidan e-zine” till denna blogg och det gick bra. Det kommer säkert att gå bra även med flytten av hemsida. Men jag vill ändå förvarna om att hemsidan kanske kommer att vara lite instabil de närmaste dagarna (veckorna).

Jag har experimenterat lite med den nya hemsidan på systersidan till ingemars.se vill du få en försmak på hur Agendan på Ingemars Myntsida kanske kommer att se ut framöver kan du gå in på myntsidan.se

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *