Myntmässa i Märsta på lördag

Nu börjar myntsäsongen 2014 så sakteliga att komma i gång. På onsdag (22 januari) hålls årets första auktion av Philea. Som vanligt dominerar de filatelistiska objekten, men det finns även ett antal numismatiska objekt till salu. Några mynt och några polletter är riktigt intressanta. Har du ingen möjlighet att ta dig till Stockholm så är det lätt att lägga anbud direkt på Phileas hemsida. Glöm dock inte att bud måste registreras senast klockan 2400 i morgon.

På lördag (25 januari) är det Myntmässa i Märsta, som vanligt arrangeras denna vintermässa av Sigtuna Myntklubb. Hur du hittar till mässlokalen med pendeltåg eller med eget fordon hittar du HÄR. Mässan håller på 1000 till 1500. Nu var det visserligen några år sedan jag besökte “Sigtuna mässan” men jag har varit nöjd med de besök jag gjort och varje gång har det varit många utställare, många besökare och också blivit några nya objekt till samlingen!

Objekt till samlingen lär det också bli på MISAB 10. Ännu en gång ser det ut att bli en riktigt bra auktion på Garnisonen. När katalogen anländer har jag “ingen aning om” men normalt brukar den dimpa ned i brevlådan cirka en månad före auktionen. Den samling som säljs sist på fredagen verkar vara intressant. En större specialsamling med småvalörer Gustaf Vasa och framåt och enligt förhandssnacket ska samlingen innehålla många rara mynt och dessutom en mängd varianter, bland annat några riktigt svåra mynt från Carl IX! Personligen tycker jag att småmynten är klart prisvärda idag till skillnad från riksdalermynten som sprungit i väg lite väl mycket i pris. Prisutvecklingen på riksdalermynt de senast tio åren måste slå de flesta andra index och jag tror t.o.m. att Stockholmsbörsen ligger i lä trots “all-time-high” förra veckan! Det är tydligen i gamla mynt som man ska placera sina pensionspengar. En bra investering som ger glädje både idag och förhoppningsvis även när pensionen ska tas ut om “många, många” år!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *