MISAB 10 och 11 !!!

Helgen började riktigt bra. En av vinterns höjdpunkter inträffade precis, katalogerna till vårens MISAB auktioner låg och väntade på mig när jag kommer hem från jobbet. Ett rejält paket innehållande både MISAB 10 och MISAB 11. Ett paket så stort och tungt att jag fick bege mig ända ner till närbutiken för att hämta ut det, en promenad jag gärna tog.

Ännu har jag inte hunnit studera katalogerna utan har bara snabbläddrat igenom dessa, men det ser mycket lovande ut. Auktion 10 med intressanta objekt både fredag och lördag, särskilt intressant tycker jag samlingen med småvalörer som säljs på fredagen är, men det finns godbitar även i övriga delar.

Nummer 11-001 är en pollett som jag och Anders diskuterade sista gången vi sågs. Vilket var på Dan Carlbergs mycket intressanta pollett-föredrag på SNF våren 2012. Orsaken till diskussionen var att vi hade köpt varsin av de två kopior i tenn av Förbundshärens-polletterna som såldes på Antikören auktion 14…

Konstaterar samtidigt att det blir att planera om vårens agenda. Stams pollettsamling går inte av för hackor, kanske den bästa pollettauktion jag haft möjlighet att besöka eller bjuda på. MISAB 11 inkluderat har jag idagsläget i princip alla helger från FriMynt till slutet av maj mer eller mindre inbokade i numismatikens tecken! Allt dessutom på “bortaplan” vilket kanske är en eller två helger för mycket. Särskilt som man samtidigt vill vara hemma och njuta av försommarvädret och få båten i sjön. Men en försommardag på Möckelsnäs Herrgård låter inte helt fel, faktiskt riktigt lockande. Får lägga på den stora charmen och gå in i en förhandling vid frukostbordet om hur våren 2014 kan disponeras! Det får bli ett givande och tagande och skulle förhandlingen inte gå bra får jag i värsta fall slänga in en “joker” och offra helgen den 26 april (Frimynt)…

Jag får kanske hoppa “på spåret” finalen i kväll… och istället ägna mig åt två tjocka och trevliga olivgröna kataloger!!!


INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps. har du inte redan beställt katalogerna är det hög tid att du gör det NU! ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *