MISAB 10 + auktion i Uppsala på lördag

Nu har MISAB lagt ut både pdf- och on-line katalogerna för auktion 10. Själv har jag nu hunnit gå igenom båda pappers katalogerna och måste säga att det är riktiga samlarauktioner som MISAB anordnare denna vår. Själv har jag hittat många mynt/polletter som jag gärna skulle lägga till samlingen. Nu samlar jag väl inte direkt de största sällsyntheterna men i mellanskiktet finns det riktig mycket av intresse. Brukar dela in objekten i tre kategorier. a) objekt som är värda att strida för b) objekt som kan vara intressanta om inte priset rusar iväg allt för mycket c) objekt som är klart prisvärda om dom säljs runt utrop. I den sista kategorina har jag ofta redan objektet men ett köp skulle medföra en klar uppgradering kvalitetsmässigt. De finns många i intressanta i alla tre kategorierna. Det finns flera riktiga “rökare” på MISAB som jag får skriva om senare i veckan.

Nytt för MISAB 10 är att auktionen nu är sökbara även on-line via NUMISBIDS.COM. En internationell site där alla de stora auktionsföretagen finns representerade. MISAB kan alltså räkna med fler bud från utlandet denna gång!

Om du inte har möjlighet att gå på visningen så erbjuder on-line-katalogen oftast så bra bilder att du med trygghet kan bjuda på mynten.

Nu på lördag (1 mars) hålls en intressant medaljauktion i Uppsala anordnad av Numismatiska Klubben. Samlingen innehåller bara medaljer från Oscar II. Både riktigt vackra och en hel del svåra medaljer. Skulle gärna åkta till Uppsala, men får prioritera både vad gäller tid och plånbok. Medaljer är visserligen intressanta men det är mynt som jag främst vill fokusera på de närmaste veckorna och om ett par månader, polletter!


INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *