Köa i Stockholm…

Har haft sportlov några dagar och bara tagit det lungt. Har bland annat hunnit gå igenom MISAB katalogerna ordentligt. Den “rökare” jag skrev om häromdagen var ingen “rökare” bilden i on-line-katalogen visade att den felstavning på ett GIIA mynt jag tyckte mig se i papperskatalogen inte var någon sådan… Men det finns fler “rökare” både XR/R märkta och omärkta. 1/2 öringen Säter 1627 hör inte till vanligheterna, särskilt som det utbjudna myntet är odiskutabelt vad gäller årtalet. Annars har jag sett många otydliga till salu där årtalet likaväl kan sluta VIII som VII.

Sportlovet innebar också ett Stockholms besök. Dottern fick en lektion både i samhälls- och historiekunskap när regeringskansliet, riksdagen, slottet med mera passerades. Huvudmålet var mumie-utställningen på Medelhavsmuseét. Mumierna var vi inte ensamma om att vilja besöka, kön ringlade sig lång längs Fredsgatan, tror att det tog över 30 minuter innan vi var i kassan. Entrévärden lättade dock upp stämningen i den långa kön med “att de mumier som vi ville träffa hade väntat 3-4000 år på att få träffa oss!”. Ett mycket trevligt museum med åtminstone några numismatiska föremål. Bland annat en större samling glasvikter vilka enligt skylten i montern använts för att kontrollera myntens metallvikt. På glasvikterna var härskarens (eller någon tjänstemans) namn instämplat.

Gick också förbi Sveriges Ekonomiska Museum men där var det inga köer utan där såg det mest tomt ut. Tråkigt tycker jag, kanske ett numismatiskt tema hade ökat på antalet besökare!?!

På tal om köer så skapade Arbetsförmedlingen en rekordlång sådan tidigare i veckan. Då 61.000 var kallade till en rekryteringsmässa… (-;

INGEMARS MYNTSIDA>>>

ps är du intresserad av medaljer, missa inte auktionen i Uppsala i morgon! ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *