MISAB 10 – visning

I veckan, på onsdag, börjar visningen till auktionen nästa helg. Tyvärr hinner jag inte gå på visningen utan får istället förlita mig på on-line-katalogens bilder. Men det är bra bilder i katalogen så det brukar räcka långt. För dig som ska gå på visningen så sker den i SNF´s lokaler på Banérgatan, ett stenkast från auktionslokalen. Visningen pågår onsdag till lördag. Öppettider hittar du på MISABs hemsida.

Jag gick “all-in” när katalogen kom för cirka en månad sedan. Vet inte vad som hände därefter? utan jag får nu ägna de sista dagarna innan auktionen till att lus-läsa den och göra några viktiga anteckningar samt notera några limitar. När auktionen väl är i gång går allt i en rasade fart och det gäller att hänga med i svängarna.

På fredag får det bli lite flex-ledigt så att jag hinner i tid till de (för mitt samlande) mer intressanta delarna.

Idag var det otroligt fint väder ute. Morgonpromenaden var en ren njutning även om det blåste lite. En dag med strålande sol och klarblå himmel måste ägnas åt något annat än numismatik och internet. Dottern kommer nog också insistera på att jag gör henne sällskap framför TV:n i kväll. Jag ser inget nöje i “Mello” men det finns det andra som gör… Kanske får jag smyga i TV-soffan med mobilen och lägga något bud sent i kväll, eftersom jag spanat in ett spännande objekt!

Nästa helg blir det som sagt att sitta inne på Garnisionen. Hade så smått också planerat en tripp till Haljaks auktion i Tallinn nästa helg. Men både MISAB och Haljak kanske blir lite väl mycket en och samma helg. Får satsa på Haljaks höstauktion i stället vilken inte kolliderar med MISAB. Nu kanske inte Haljakauktionen innehåller jättemycket material med svenskintresse men eftersom det brukar vara många svenskar som tar båten till Tallinn blir det mycket “mynt-tjat” både på dit och hemresan!

Det är hård konkurrens om samlarna denna helg då förutom MISAB och Haljak även Holmasto anordnar en bättre auktion på lördag. Vad gäller de delar av Montells samling som säljs av Bukowskis Market hade jag av förhandsinformationen fått uppfattningen att det var betydligt mycket mer medaljer som skulle säljas än de som nu ligger ute. Besökte Bukowskis igår och tittade på medaljerna. Passade samtidigt på att fråga i informationen om det var fler medaljer som skulle säljas, men det visste inte personen i fråga något om.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *