Göteborg eller Borlänge?

Idag om en vecka står “stadskampen” om oss myntsamlare mellan Borlänge och Göteborg. På båda orterna anordnas myntmässor. Jag har inte varit på myntmässa på någon av orterna och kan alltså inte ge några tips om vilken mässa som ska besökas. Mina mynterfarenheter av dessa städer är något bättre, särskilt vad gäller Göteborg. Eftersom jag hade släktingar som inte bodde så långt från Göteborg har det blivit ett och annat besök hos mynthandlare i staden och även ett par auktionsbesök. Men det var länge sedan, säkert över 20-25 år. Minns att det fanns en galleria som åtminstone på den tiden innehöll åtminstone fem mynthandlare, namnen på dessa kommer jag inte ihåg men tror att flera finns kvar idag. I Borlänge köpte jag en gång några fina mynt. Var på resa till fjällen och såg att det var Antikmässa i Kupolen när Borlänge passerades. Bland många utställare fanns det några som sålde riktigt trevliga mynt. Vad gäller Göteborg slog det mig precis när jag skrev att jag faktiskt köpte mynt där för några år sedan. Familjen och en grannfamilj besökte Liseberg och strax utanför den lilla entrén låg A-Antik (?) eller vad firman nu heter. Där blev det faktiskt ett litet besök medan övriga satt kvar och väntade i bilen… Med andra ord blev det ett snabbt besök.

Vilket mässa ska man då välja. Min rekomendation får bli, besök den som ligger närmast! Tyvärr har jag lite för långt både till Göteborg och Borlänge för att det ska bli något besök för mig.

Bor du nära Stockholm och är medlem i SNF så anordnar föreningen en “Diskussionsafton” på onsdag. Denna gång ska föreningskvällen bli av. Tyvärr ställdes februarimötet in med mycket kort varsel. Om du inte redan är medlem i SNF är det hög tid att du blir det, kanske redan på onsdag!

Länkar till SNFs föreningskväll och myntmässorna i Göteborg och Borlänge hittar du i min numismatiska Agenda.

INGEMARS NUMISMATISKA AGENDA 2014 >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.