Stor myntstöld i Frankrike

Fick idag ett mail från Frankrike. På vägen hem från en stor myntmässa i Paris, Bi-Annual Numismatic Exhibition in Paris, rånades i helgen ägaren av Numismeo på en större samling antika mynt. Värdet på samlingen uppskattas till över 1 miljon euro.

Ägaren till mynthandeln Michael Creusy vädjar nu till ett antal web-siter runt om i världen, bland annat Ingemars Myntsida, att sprida informationen om stölden. På företagets hemsida kommer en komplett lista med det stulna att presenteras. Ägaren utlovar enligt mailet också en belöning på 80 000 euro till den som kan komma med sådan information att rånarna kan gripas och mynten återföras till sin rättmätige ägare.

Självfallet vill jag om möjligt hjälpa till så att mynten kommer tillbaks och sprider därför informationen via min blogg. Informationen kommer också att läggas ut på SNF:s hemsida.

Även i Sverige har vi problem med stölder, följande fanns att läsa på Aftonbladet.se i måndags.

/Ingemar

ps.1 nu har jag kört resultatlistan från MISAB 10 i Excel, totalomsättningen blev hela 7,8 miljoner kronor!

ps.2 pdf-katalogen till MISAB 11 ligger nu ute på MISABs hemsida !

/ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *