Posten höjde portot den 1:a april…

Nej det är inget aprilskämt, Posten höjde portot den första april. Kommer inte ihåg när den senaste portohöjningen var, men det känns som några år sedan normalportot gick från 5.50 till 6.00. Portohöjningen är något att tänka på om du ska skicka mynt eller köper något på exempelvis Tradera.
Samtidigt med portohöjningen höjer också Posten lägst vikt från 20 till 50 gram, vilket är positivt. Nu kan de flesta svenska mynt skickas med det lägsta portot som är 7.00 kronor.
Det nya portot är följande,

Ett alternativ för lite tyngre objekt är fortfarande att använda Postens gröna förfrankerade vadderade påsar (Påse-S) som kostar 30 kronor och fär innehålla upp till 2000 gram. Vill du skicka påsen utomlands får du tilläggsfrankera med 20 kronor. Vilket för utlandsbrev är ett billigare alternativ redan vid en vikt över 100 gram!

Samtidigt med portohöjningen höjdes också REK avgiften, vilken numera är 70 kronor.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *