1.850.000 för en norsk speciedaler 1861!!!

Nu är Philea auktionen avslutad och slutpriserna ligger ute på hemsidan. Philea anordnar också efterförsäljning på osålda mynt vilket medför att osålda mynt nu går att köpa för utropspris plus provision.

Jag var inte på plats och kan därför inte bedöma budgivningen i salen. Flera av de objekt jag tittade på i går förefaller ha blivit sålda för de förhandsbud som låg då.

Den norska samlingen gick mycket bra. Speciedalern 1861 med gravörssignum B nådde ett rekordartat pris. Utropet var fina 100.000 men enligt Phileas hemsida föll inte klubban föränn vi 1.850.000 kronor. Ett pris som de bästa svenska mynten inte ens är i närheten av, om vi bortser från de största plåtmynten, de på 8 och 10 daler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *