MISAB 11 på lördag

Nu närmare sig helgen och MISAB 11 med stormsteg. MISAB har ordnat en extra auktion utöver sitt ordinarie auktionsutbud, med auktioner i mars och september. MISAB har denna gång också flyttat från Stockholm och Garnisonen till “mörkaste” Småland och Möckelsnäs Herrgård. Nu kanske “mörkaste” var en liten överdrift, Herrgården är belägen vid en stor sjö och enligt klart.se ska det i Älmhult på lördag bli 21 grader och klarblå himmel. Shortsväder!

Det är den för tidigt bortgångne Anders Stams pollettsamling som går under klubban. En av de bättre samlingarna polletter som sålts i modern tid och där utbudet av gamla 16- och 1700-tals polletter är riktigt stort. Pollettsamlarna lär vallfärda till Älmhult/Diö på lördag.

Passande nog har också Svenska Pollettföreningen förlagt sitt årsmöte till Möckelsnäs på lördag.

Själv får jag påbörja resan söderöver på fredag, “tyvärr” får jag inte med mig familjen till Möckelsnäs så det blir att åka dit själv…

Idag kom Werners Mynt & Trycks Katalog 5. Inte så mycket numismatik höll jag på att skriva innan jag kom till sista sidan som innehöll både en Brenner, en Dijkman och en Mooder. Förutom dessa viktiga numismatiska verk säljer Werner flera trevliga namnteckningar/ autografer från svenska regenter. Drottning Christinas “autograf” eller Carl XI dito borde passa in som komplement i vilken myntsamling som helst. En snygg Christina riksdaler tillsammans med hennes egentecknade namnteckning måste vara en oslagbar kombination!

Om du inte har möjlighet att åka till MISAB 11 kan du lämna skriftliga anbud fram till i morgon (14 maj) och onlinebud via NumisBids.com fram till på fredag. Lämna gärna höga anbud på dessa mycket trevliga polletter, dock inte på de polletter jag tänker bjuda påsmiley

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *