MISAB 12: Dags att beställa katalogen!

Betalde precis in 190 kronor för den kommande katalogen. Vill du också ha en katalog finns beställningsuppgifter på MISAB:s hemsida. Under sommaren kommer även PDF-katalogen att läggas ut för den som inte vill ha en snygg olivgrön katalog i bokhyllan… Auktion 12 kommer enligt rykten att bli MISABs hitintills största auktion!

Nu är det verkligen lågsäsong i myntbranschen, men nästa helg (19 juli) finns en ljusglimt. I Olofström kan du både titta på och köpa mynt på den årliga sommarmässan!

Befinner du dig i Stockholm kan du besöka SEM (Sveriges Ekonomiska Museum fd. KMK?) där en utställning om “Alla tiders bössor” pågår hela sommaren. Sparbössor kanske tillhör numismatikens utmarker, men är ändå betydligt mer numismatik än vad som presenterades på SEM:s föreläsnings serie i våras, där mynt och numismatik helt lyste med sin frånvaro. Jag betecknar sommarens utställning som ett steg i rätt riktning, bra jobbat Eva!

Att jag valt att döpa om det som många kallar KMK till SEM beror delvis på att numismatiken idag för en tynande tillvaro på museet. Efter en feltolkning? av ett regeringsbeslut från 2010 har SEM valt att plocka bort sin numismatiska “bokhandel” och vårens föreläsnings serie var som sagt helt inriktad på annat än mynt och numismatik… Konferensverksamheten tar också ett allt större utrymme? Det talas om både omklädningsrum för “Slotts-sprinten” och “möbelmässa”?

Vi myntintresserade behöver ett aktivt myntkabinett med numismatisk inriktning!

…en annan bidragande orsak till benämningen SEM kommer från en kollega som besökt museet i egenskap av konferensanläggning. På den agenda hon visade upp för mig stod det SEMinarium på Sveriges Ekonomiska Museum!

Så här mitt i sommaren på kanske årets varmaste dag ska man ägna sig åt allt annat än datorer, mynt och bloggande. Tyvärr är jag sjukskriven och ligger däckad i någon form av magåkomma, så lite “surf” är den enda stimulans jag får och som jag orkar med när kvicksilvret ute visar på 27 grader…

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *