Platser du besökt/ ska besöka…

Skrev häromdagen om att det är trevlig att besöka platser där man har mynt ifrån. Den gången handlade det om besittningsmynt. Drömmen är naturligtvis S:t Barthélemy!!!…Vill man inte åka ut i Europa (världen) erbjuder polletterna liknande möjligheter på hemmaplan. Som jag ser det kan man angripa sitt samlande/resande på två sätt.

– Köpa polletter från platser man besökt

– Besöka platser vilka man har polletter i från

Från Dannemora gruva har jag ett antal polletter, så gruvan var ett självskrivet mål när jag åkte runt i Uppland förra sommaren. På auktion i våras såldes en pollett från Hörningsholms Slott, inte långt från där jag bor och ett slott jag åkt förbi ett otal antal gånger när jag tagit Mörkö-färjan. Naturligtvis ville jag ha denna Sven Svensson pollett. Sala gruva var ett besöksmål vid SNF:s årsmöte 2010 och så vidare…

Nuförtiden är krogbesöken i Stockholm sällsynta, men visst är det roligt att ha polletter från krogar man besökt, därför finns såväl Operakällaren som Berns Salonger i samlingen. Operakällaren elller kanske mer Operaterrassen klingar gott i en myntsamlares öra. Jag vet inte hur många Ahlströmsauktioner jag har besökt där, det enda jag vet är att första auktionen var nummer 24. Annars har det bara blivit två besök på Operakällaren men desto fler på Café Opera, men som sagt det var länge sedan nu…

I morgon är sista dagen på denna semestersmiley, men fler veckor finns kvar att ta ut smiley Alltså läge att leta upp väckarklockan…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *