Myntets Dag i Stockholm 2014!

Idag kom Svensk Numismatisk Tidskrift nummer 6-2014. Bland annonserna i tidningen finns en annons om Myntets Dag 2014 som planeras anordnas på Sveriges Ekonomiska Museum/KMK söndag den 16 november. Vilka aktiviteter som Myntets Dag kommer att innehålla är ännu inte känt. Annons med program utlovas dock i novembernumret av SNT. Vi får alltså vänta en månad för att få veta om det blir en traditionell Myntets Dag med närvarande mynthandlare och försäljning av numismatiska objekt eller om det blir inriktning på numismatiska föreläsningar. Helst skulle jag se både-och.

Jag tycker att det är mycket positivt att SEM/KMK kommer att uppmärksamma mynten! Annars har de främst varit ekonomisk historia och ekonomiska teorier som dominerat utbudet.

Som medarrangörer till Myntet Dag 2014 står Svenska Föreningen för Historiska Värdepapper och Stockholms Myntklubb.

Jag återkommer på bloggen så snart jag vet mer!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *