Myntmässa i Lund på lördag!

Har du pengar kvar efter MISAB-auktionen kan det vara läge att bege sig söderöver på lördag. Då anordnar nämligen Sveriges Mynthandlares Förening sin årliga höstmässa. Mässan äger rum på Hotell Lundia (samma hotell som SNF höll årsmöte på tidigare i år). Har du inga pengar kvar kan en Lundaresa ändå rekommenderas. På en mässa finns alltid många mynt att titta på och lära sig mer om.

Jag gillar verkligen mässor. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa samlarkollegor och att lära sig mer om myntmarknaden. Både vad gäller tillgången på olika mynt men inte minst hur de etablerade och kunniga mynthandlarna kvalitetsätter de objekt som saluförs. Är man trött på Traderas superlativer, kan man på en mässa få lära sig vad skillnaden på exempelvis 1+ och 01 är. En inte helt oväsentlig kunskap då ett 01 mynt ofta värderas minst dubbel så högt som en 1+. Allt som glimmar och glänser på Tradera är inte guld även om objektbeskrivningarna ofta vill påskina det…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *