Uppsala ToR

Idag gjorde jag en snabbvisit i Uppsala. På Universitetets myntkabinett var det bokrelease klockan 1500. Frédérik Elfvers skrift om Johannes Loccenius släpptes. En trevlig tillställning med både mingel och en presentation av boken. Tror att det var cirka 30 besökare på plats, vilket måste ses som ett högt deltagarantal. Besökarna var från den numismatiska världen (samlare, handlare, övriga intresserade…), från den akademiska världen eller både-och!

På hemresan fick jag tillfälle att läsa igenom boken. En trevlig skildring av den numismatiska pionjären Loccenius som redan 1647 gav ut en bok med numismatiska inslag. Jag tycker att man ska betänka att detta är femtio år före Dijkmans och Brenners mer kända verk publicerades.

Skriften som är #12 i Svenska Numismatiska Föreningens serie Smärre skrifter är klart läsvärd och passar in i varje numismatiskt bibliotek! Skriften kan köpas (eller kan inom kort köpas) via SNF:s hemsida. Priset är endast 100 kronor (exklusive porto)!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *