Philea på lördag och Myntets dag på söndag…

…och idag firar vi smörgåstårtans dag hörde jag på radion i morse… Tror snart att varje maträtt ska ha en egen dag… Ska jag välja mellan smörgåstårtans dag och Myntets dag är valet lätt. Problemet skulle möjligtvis vara att det är två intressanta aktiviteter denna helg. Förutom Myntets dag på söndag så håller Philea/Myntkompaniet en riktigt trevlig auktion på lördag. Genom åren har det blivit flera köp hos Philea/Myntkompaniet, alla genom anbud eller efterförsäljningar. Jag har faktiskt aldrig besökt en liveauktion hos Philea så det kanske är hög tid nu? Tror dock inte att det blir två Stockholmsbesök så det gäller att välja. Just nu ligger Philea bäst till. Jag får bestämma mig i morgon kväll innan 2400 då anbudstiden går ut!

På tal om inlägget när Riksbanken sänkte styrräntan till 0 procent, läste jag häromdagen i morgontidningen att en tysk bank nu hade satt räntan negativ för större sparbelopp. 0,25 procent fick man tydligen betala för att ha pengarna på bankens sparkonto… Blir mer och mer övertygad om det bästa sparandet just nu ligger i bankfacket och består av idag icke gångbara mynt! Åtminstone inte gångbara på banken eller på växlingskontoret.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *