Helgen som varit…

Det blev aldrig något besök på Philea. Träffade några vänner i fredags och bestämde mig redan på förkvällen för att inte gå “upp med tuppen” och ta morgontåget till Stockholm….

Nu har slutpriserna presenterats. Ett av mynten jag lagt bud på var Olof Skötkonungsmyntet “AACUNE IGNUNDEI/+REFEREN MOTAON” redan vid auktionsstart var dock mitt bud överträffats. Det blev ändå några objekt från Philea! Flera polletter var intressanta vid försäljning till utropspris. Nu blev dom inte sålda och jag kunde köpa dessa på efterförsäljningen (om nu inte någon hann före… jag har ännu inte fått bekräftelse på mina köp, men det kommer säkert i morgon bitti). På Phileas hemsida hittar du flera osålda objekt som nu är möjliga att förvärva till fast pris!

Flera objekt på Philea blev riktig dyra. Dyrast blev en rysk rubel från 1913 i toppkvalitet som klubbades för hela 266.000 inklusive provision. Flera av de norska och danska mynten stack också iväg rejält och utropspriserna flerdubblades. Bäst ökning mot utropspris hade dock några kinesiska mynt som från blygsamma utropspriser runt 1000-lappen budades upp till 25.000, 39.000 respektive 56.000 och då är inte provisionen medräknad. Allt som kommer från Kina är inte plagiat!

Myntets Dag på SEM fanns med i planerna förra veckan men det har aldrig varit något förstahandsaltenativ. Tycker programmet var lite för tråkigt? Även Myntklubben Skilling Banco i Linköping ordnade Myntets Dag i helgen. Temat var medeltiden och vad jag har hört från en av besökarna så var det riktigt intressant föredrag som hölls.

Katalogen till Frimärkshusets auktion den 6 december går nu att hämta hem från Frimärkshusets hemsida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *