Det kontantlösa samhället, epilog…

För en månad sedan lämnade jag Telia. Nu gjorde jag dock ett besök i en Telia-butik för någon vecka sedan. Orsaken var ett julklappsinköp till dottern, ett enkel mobiltillbehör. Jag “slängde upp” några hundringar när jag skulle betala och fick till svar att Telia-butiken inte accepterade kontanter. I Telia-butiken var det endast kontokort som gällde… Jag fick “vackert” plocka fram VISA-kortet för att få med mig julklappen hem….

Efter det att jag sagt upp abonmemangen på Telia fick jag i veckan några återbetalningar. Dessa kom i form av två checkar som kunde lösas in i diverse butiker. I går fick jag veta att butikerna gärna löste in checkarna men att min kostnad för detta var 25 kronor styck…

Snacka om otydligt budskap, ena dagen “här accepteras bara elektroniska betalningar…” andra dagen “här har du dina återbetalningar i form av två “ålderdomliga” papperscheckar…”. Till saken hör att jag de senaste 15 åren betalat Telia elektroniskt (via autogiro) och varje gång från samma SHB-konto. Telia kan alltså inte ha varit helt obekant med vilket konto jag ville ha återbetalningarna insatta på….

Jag blir bara mer och mer nöjd med att Telia nu är ett avslutat kapitel för min del!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps1 En trevlig artikel om 1/2 skillingar GIVA ligger nu ute på SNF:s hemsida


ps2 Agendan 2015 är nu uppdaterad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *