Ledighet !!!!!!

Nu startar en riktig långhelg för många. Fem semesterdagar och en halv dags flex resulterar i inte mindre än 17 dagars ledighet, vilket är mycket bra utdelning!

Förutom de sedvanliga sysslorna kring jul-nyår finns det naturligtvis gott om tid för numismatik. Har lovat mig själv att ägna mig åt läsning av relativt nyinhandlad litteratur. Bland annat åt Theodor Högbergs “Svenska Numismatiker under fyra sekel” och åt några äldre svenska myntförordningar! Dessutom ska jag försöka få lite ordning i samlingen och sortera ut mynt som inte riktigt passar in där.

Jag får önska alla en riktigt God Jul och lite senare även, ett riktigt Gott Nytt Samlarår!!!

Ingemar

ps1. Efter behandling i Kulturutskottet den gångna veckan och i Riksdagen idag föll förslaget om fri entré på statliga museum, men “häng inte läpp” är du medlem i SNF har du redan fritt inträde på SEM/KMK!

ps2. Jag kan numera titulera mig öbo. Inte för att jag har flyttat utan för att SCB gjort en ny definition av vad som är en ö. Det är en stor ö jag bor på, gotlänningar och ölänningar är värre, men “min” ö är klar trea! betydligt större än både fyran och femman (Orust respektive Hisingen…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *