Säsongen är i gång!

I helgen rivstartade den svenska “vårterminen” då Sigtuna Myntklubbs årliga myntmässa gick av stapeln i Märsta. Som jag skrev i förra inlägget så har vi svenska samlare en fullspäckad vinter/vår att se fram emot.

Även utomlands börjar auktionerna komma igång. Künker har redan haft några auktionsdagar, bl.a. i Berlin men nu börjar även andra firmor vakna till liv.

Vill du följa auktionsfirmor runt om i världen är numisbids och sixbid två siter att rekommendera.

De båda samlingssiterna har i princip alla de stora auktionshusens auktioner samlade. Jag brukar åtminstone veckovis göra ett besök och göra några för mig intressanta sökningar. Under den gångna jul- och nyårshelgen var det riktigt tunt med objekt. Men de senaste veckorna har det tillkommit nya objekt i princip varje gång jag besökt sidorna. numisbids kanske är mest känt i Sverige eftersom MISAB går att följa där. Genom åren har jag lagt åtskilliga bud på dessa siter och måste säga att det är förvånansvärt enkelt att bjuda på mynt i andra länder även om man inte förstår språket. Tänk dock på att mynt köpta utanför EU är momsbelagda och att du därför bör räkna med ett rejält påslag på det klubbade priset.

På tal om MISAB så är det nu hög tid att beställa katalogen till auktionen i mars. MISAB har nu också ett paketerbjudande där du kan köpa årets fyra auktionskataloger + en skrift om Nils Lindberg för 750 kronor. Först reagerade jag över priset som jag tyckte var på tok för högt. Men vid en närmare eftertanke är det inte mycket pengar för fyra välmatade auktionskataloger + en specialskrift och säkert närmare en decimeters utökning av den olivgröna delen av bokhyllan! Betalningen får gireras över den närmaste veckan.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *