World Coins

Ingemars Myntsida har många utländska besökare vilket inte minst märks i e-postens inkorg. Tror jag fått frågor från alla världsdelar. Flest mail kommer naturligtvis från våra grannländer, de baltiska staterna inkluderat. Men åtminstone någon fråga i veckan kommer från mer avlägsna destinationer.

För några dagar sedan fick jag ett mail från USA och en redaktör på Standard Catalog of World Coins. Han ville veta lite mer om de moderna svenska mynten inför en uppdatering av den delen av standardverket. World Coins är väl mest känd som “telefonkatalogen”. Vilken åtminstone tidigare varit min guide till de utländska mynten. Idag finns så pass många bra utländska siter att inköp av senare årgångar av “telefonkatalogen” känts onödigt. Idag vet jag inte om det trycks så många kataloger årligen. De senaste åren verkar mer och mer digitaliserats och till den senaste katalogen jag har medföljde en CD-skiva med boken inlagt.

Det är alltid roligt att kunna sprida kunskap om svenska mynt i världen och särskilt roligt om kunskapen dessutom kanske kommer att återfinnas i World Coins!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *