Negativ ränta…

Idag tog Riksbanken det historiska beslutet att införa minusränta (-0,1 procent). Effekterna var momentana, börsen upp ett par procent och kronan faller som en sten mot de viktigare valutorna EUR, GBP och USD… Banker börjar också diskutera en negativ sparränta. Kostar det att ha pengar på banken kan vi väl lika väl ha dom i madrassen? Detta tvärt emot Riksbankens vision om det kontantlösa samhället utan mynt och sedlar. Kanske kommer vi att se en brist på kontanter senare i vår?

Tror att myntmarknaden åtminstone i det korta perspektivet gynnas av “kaoset” i ekonomin. Vi är nog många som just nu funderar på att omvandla kontanta medel på banken till reda “mynt” i samlingen? En riktigt tilltalande tanke!

I morgon är det fredag den 13:e så några större justeringar av “investeringsportföljen” kanske inte är att rekommendera i morgon. Om precis en månad, är det åter dags för en fredag den 13:e… och MISAB håller sin 13:e auktion… Som tur är säljs mynten först på lördag den 14:e!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Uppdatering 20:03

Kom precis hem och i brevlådan låg en AVI från MISAB?

“Tyvärr” verkar katalogen vara så tjock att den inte fick plats i brevlådan! och Posten har stängt… Får flexa ut tidigt i morgonsmiley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *