Lokal för MISAB 13

Nu har MISAB bekräftad auktionslokal för den 13-14 mars. Auktionen äger rum på Scandic Sergel Plaza vid Brunkebergs Torg, granne med Riksbanken! Ändringen från den lokal som tidigare diskuterats (och annonserats) har varit känd någon vecka men jag har valt att inte skriva något innan MISAB själv bekräftat ändringen. Vilket MISAB nu alltså gjort.

Jag tycker MISAB har gjort ett klokt val. Historiska Museet och för all del även det Ekonomiska Museet vid Slottsbacken är trevliga miljöer. Men eftersom jag besökt alla tre platserna “å tjänstens vägnar” måste jag säga att som konferenslokal (auktionslokal) håller nog institutionerna inte riktigt samma klass som Sergel Plaza och till Stockholm åker vi väl den 13-14 mars främst för att just gå på auktion?

För oss som reser till Stockholm, och för den del också för de som bor i Stockholm, ligger Sergel Plaza riktigt bra till. Oavsett om du flyger, åker buss, tåg eller tunnelbana så har du nära till Sergel Plaza. Det tar max 10 minuter att gå från Centralstationen och från T-Centralen bara några minuter. Tar du till Stockholm med dig din nära eller kära, blir “hen” säkert hellre avsläppt vid Drottninggatan i centrala Stockholm än vid Banérgatan!

Sergel Plaza är en klassisk auktionslokal, för nästan 25 år sedan 1991 besökte jag hotellet för myntauktion. När jag tittar i katalogen ser jag också att det blev några köp på Mynthuset Auktioner, auktion 4. Tror att jag besökte fler auktioner på Sergel Plaza men hittar i skrivande stund inte dessa kataloger. Bläddrade igenom katalogen från 1991, det har hänt en del med prisbilden på mynt… Kanske läge och återkomma med en prisjämförelse med 1991 när MISAB 13 är avslutad?

Bra val av auktionlokal Dan!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *