London calling!

Precis hemkommen efter några dagar i London är det hög tid att göra lite PR för myntmässan på lördag. Sveriges Mynthandlares Förening anordnar en myntmässa på Hotell Sheraton i centrala Stockholm. Åker du till Stockholm på lördag har du också möjlighet att besöka en visning av MISAB 13. Visningen äger rum i SNF´s lokal på Banergatan 17. Om du inte orkar vänta till lördag för att besöka SNF´s kansli så kan du besöka SNF redan morgon. Feburari månads föreningskväll innehåller ett föredrag om plåtmynt av en av de största samlarna på området som besöker föreningskvällen!

Jag har gjort några resor till London med sonen förut, denna gång var det dotterns tur. Ett besök som blev relativt o-numismatiskt. Visserligen sprang vi förbi några mynthandlare (bl.a. Spinks, Baldwin och Coin Craft, men besöken blev korta, likaså blev inköpen klart begränsade. Dottern visade som vanligt (…) inget större “medlidande” med farsan. Detta trots att jag på några dagar uthärdade ett antal besök på “Victoria Secret”, “Primark”, “Boots” och allt vad affärerna heter. Måste säga att slutkostnaden för shoppingen i London nästan var i klass med ett besök på en myntauktion.., skillnaden är väl möjligtvis att jag inte fick med mig så mycket hem… (Får ta igen det helgen 13-14 mars). Men döttrar är döttrar och det går nog inte att göra så mycket åt… Förutom de sedvanliga sevärdheterna “råkade” vi passera Brittish Museum. Skylde på mumier men lyckades ändå få en liten rundtur på myntavdelningen, vilket alltid är lika trevligt! Den 8 daler 1658 som är utställd i den permanenta utställningen är alltid lika trevlig att beskåda. Makalöst vacker och med i princip präglingsglansen kvar i de mycket välpräglade stämplarna!

Oavsett om det blir någon numismatik eller inte är alltid London ett härligt resmål. Genomförde också i London ett av flera mål som jag satt upp för mitt andra intresse, löpning. På söndagen blev det en sedan länge planerad 7 kilometers runda i Hyde-Park. Till vilken park nästa utländska löprunda planeras återkommer jag till när den är rundan avklarad!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *