Tradera…

Visst betyder Tradera mycket för oss myntsamlare. En plats där vi kan köpa nya objekt till samlingen eller avyttra dubbletter på ett enkelt sätt. Måste erkänna att mitt myntintresse hade en klart nedgående trend i mitten av 90-talet, efter ett relativt aktivt 80-tal. Visst var jag medlem i några föreningar (Dock inte SNF vilka på den tiden krävde referenser för medlemskap… Referenser som en ung myntsamlare i landsorten saknade. Idag kan alla bli medlemmar utan att bli rekommenderade!). Inköpen var också sparsamma vid den tiden och gjordes främst från olika sporadiskt utgivna lagerlistor. Efter internet-boomen i slutet av 90-talet har det blivit betydligt enklare att köpa mynt oavsett var i landet man bor, dessutom är idag hela världen spelplan för oss som letar nya mynt till samlingen! Mitt myntsamlande och intresse för numismatik fick ett rejält uppsving. Intresset och även inköpen av objekt har sedan konstant ökat och ännu har inte kulmen nåtts!

Idag fick jag ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, en möjlighet att träffa Traderas VD Stefan Öberg för att diskutera vad som är bra respektive mindre bra med just Tradera. Om två veckor har vi en timme inbokad på Traderas huvudkontor i Stockholm. Ägnade hemresan idag åt att “brainstorma” lite kring Tradera och om vad jag ska ta upp under mötet. Fick direkt ihop drygt tio punkter med både ris och ros. Den punkt som kommer att stå högst upp på min dagordning är den om Traderas hanteringen av förfalskningar och kopior, men det finns fler frågor som redan nu fått hög prio.

Jag vet att många har åsikter om Tradera, som oftast är det väl dom negativa åsikterna som florerar på olika bloggar, forum och chattar. Vet inte varför många oftast har lättare att klaga på saker än att se det positiva i olika företeelser? Men det är väl Jante som spökar? När jag träffar Traderas VD kommer jag naturligtvis att fokusera på mina egna erfarenheter av snart 15 år som medlem på Tradera. Men jag vill också ge dig som följer min blogg eller läser min hemsida en möjlighet att “dra ett strå till stacken”. Har du synpunkter på Tradera, både positiva som negativa, maila gärna dessa till mig. Jag lovar att jag i möjligast mån ska beakta dessa och ta upp dom med Traderas ledning, face-to-face! Jag vill försöka representera hela “myntsverige” så gott det går!

Naturligtvis kommer jag att återkomma efter mötet här på bloggen!

Trevlig Helg!

Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *