Myntmässa + Visning

Idag blev det ett besök i Stockholm, faktiskt nästan en heldag. På Sheraton hade Sveriges Mynthandlares Förening en myntmässa. En riktigt trevlig mässa med bra besökssiffra. Ofta har jag för vana att “hänga på låset” idag tog jag det lite lugnare och anlände inte förrän efter 1200. Det var relativt mycket folk på plats då men många hade redan lämnat för helgens andra begivenhet i Stockholm, visningen på Banérgatan. Efter att mässan öppnade och de två första timmarna var det tydligen riktigt mycket folk enligt dom som var där då.

Det blev några inköp på mässan bland annat två trevliga polletter.

Visst fanns det mer objekt som var köpvärda, men det gäller att disponera kassan rätt då det nu bara är två veckor kvar till MISAB 13.

Efter cirka två timmar på Sheraton blev det tunnelbana till Banérgatan. Mycket folk även där! Tror att jag gjorde helt rätt som sparar pengar till MISAB 13. Det är många objekt som jag gärna skulle vilja få med mig hem om två helger. En riktigt bra auktion ur mitt samlarperspektiv! Kataloger och digitala bilder på nätet i all ära men att se mynten live ger ett helt annat beslutsunderlag inför kommande auktion. Bilderna i katalogen tycker jag är helt OK men de digitala på nätet tycker jag inte håller riktigt samma klass som tidigare? Som vanligt, en del objekt är bättre i verkligenheten, en del sämre.

Nu slutar jag skriva eftersom klockan är 21:30 och “Pluras kök, Istanbul” precis börjat!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *