Auktionsfunderingar…

Som jag skrev för några veckor sedan så var jag relativt missnöjd när jag kom hem från MISAB. Orsaken var att det bara blev ett mynt, trots att det fanns resurser för betydligt mycket mer. När jag samlat varianter av främst kopparmynt har jag vid många tillfällen betalat rejäla överpriser för att just komma i besittning av en för mig tidigare okänd variant. På senare år har samlandet mer och mer kommit att handla om typer och nödvändigtvis inte i toppkvalitet. Eftersom jag ännu har många, många hål att fylla är jag ofta inte beredd att gå all-in på ett visst objekt. Därav resultatet på senaste auktionen, sticker priserna iväg för mycket är jag inte bekväm med att följa med, väl medveten om att samma typ inom kort kan dyka upp inom min satta “limit”. Efter varje “misslyckad” auktion har köpviljan dock varit större än någonsin. Ofta har det blivit någon riksdaler eller något annat lite dyrare objekt på Tradara eller eBay dagarna/veckorna efter en större live-auktion där budgeten inte sprack!

Köpet på MISAB är jag riktigt nöjd med. Min limit var betydligt högre än det pris jag betalade. Myntet har också en mycket fin provinienskedja, Israel Berghman – Virgil Brand – Gunnar Ekström och är om inte en raritet så åtminstone en svår typ, 1/2 marken Västerås.

Samma beteende som tidigare kommit efter en avslutad auktionen, visades sig även denna gång. Köpen har blivit fler än på länge. Ett antal objekt på olika siter som jag har haft under bevakning har inhandlats. Dessa objekt kanske inte var för dyra, vilket jag vid en första anblick ansåg. Likaså har ett antal nyutlagda objekt som köpts in på olika auktionssiter varit fler än vanligt!

Summa-sumarum ska jag alltså inte vara missnöjd med senaste auktionen. Köplusten ökade och troligen har samlingen tillförts fler typer de senaste veckorna än om jag gjort av med hela budgeten på auktionen! Därmed inte sagt att jag inte “missade” några “vill ha” typer på MISAB. Men mitt samlande är långsiktigt och det jag inte kan köpa idag, köper jag i morgon!

Har inte hört så mycket från mässorna i Göteborg och Gävle den gångna helgen men de var säkert trevliga tillställningar båda två!

IMS >>>


ps Datumet för sommarmässan i Olofström är nu spikat till 18 juli. Kanske det i år läge att satsa på en Skåne/ Danmark semester i juli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *