Myntstölder m.m.

Allt som oftast diskuteras hur säkra våra museum är. Riksrevisonen riktade för några år sedan skarp kritik mot musei-världen för deras hantering av sina samlingar. Flera museum fick kritik bland annat Sveriges Ekonomiska Museum (KMK). Allt för många hade möjlighet att lägga till/ ta bort poster i museéts digitala register. Vilket naturligtvis är allvarligt, ännu allvarligare är måhända att bara en bråkdel av objekten faktiskt var registrerade digitalt… Detta trots att digitalisering av samlingarna varit ett regeringsuppdrag till museér i många år. Några år efter Riksrevisorns kritik fick chefen för Sverige Ekonomiska Museum avgå…

Inom kort kommer en bok som tangerar ämnet, dålig koll i museivärlden. “Fallet Engeström; mannen som plundrade det svenska kulturarvet“. Boken som ännu inte är utgiven annonseras nu på flera av de siter som säljer böcker och releaseparty för boken är planerat till på tisdag den 21 april. Det är ett kontroversiellt ämne som författarna Gardell/Simander tar upp och enligt “Helagotland” så har utgivningen av boken polisanmälts.

Tror banne mig att jag ska bege mig till releasepartyt på Drottinggatan i Uppsala nu på tisdag och köpa ett av författarna signerat exemplar! nej det är lite för långt till Uppsala, det får därför bli en beställning på nätet istället, la precis boken på bevakning hos AdLibris.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.