Fullt i brevlådan!

Idag var det “jack-pott” i brevlådan. Inte mindre än sju försändelser fyllde brevlådan och det till bredden. Både böcker till bokhyllan och mynt/ polletter till samlingen.

De närmsta kvällarna är räddad och får ägnas åt läsning av MISAB 14 + 15, Philea (2 maj) och Fallet Engeström. Lovar att återkomma med kommentarer kring både boken och katalogerna. Förutom tre “bokpaket” anlände fyra försändelse med mynt och polletter, två inrikes och två utrikes. Vet inte när brevlådan sist var så fylld, med annat än reklam och räkningar…

En liten uppföljning på förra blogg-inlägget. Tyvärr verkar det inte ha blivit bättre ordning i samlingarna sedan 2010. Riksrevisionens stickprov 2010 visade att 5 procent av det eftersökta objekten i KMK:s samlingar inte kunde återfinnas och att ett lågt antal objekt var digitalt registrerade. Hur står det till idag? SHMM Årsredovisning för 2014 (PDF) ger svar och visar att vid det interna stickprovet som genomfördes förra året på KMK återfanns 96% av de slumpvis utvalda föremålen (i princip oförändrat sedan 2010). När det gäller tillväxten i de digitala registren var denna blygsam, 1.734 ny digitala sökposter tillkom under året och det totala antalet vid årets slut var 50.041.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *