Festskrift till Kenneth Jonsson

Det har blivit mycket MISAB de senaste dagarna. Nu byter jag ämne!

Kom precis hem efter en mottagning på Banérgatan. Som brukligt är i den akademiska världen ges festskrifter ut vid bemärkelsedagar etc. I kväll var det uppvaktning av professor Kenneth Jonsson och releaseparty för Festskriften “Myntstudier” som är tillägnad Kenneth. Namnet är samma namn som på den tidskrift på nätet som Kenneth är initiativtagare till och som med jämna mellanrum utkommer, alltid med intressanta artiklar*. Själva festskriften har naturligtvis sin tyngdpunkt på Kenneths specialområden myntningen under vikingatid och medeltid samt skattfynd från denna tid. Festskriften ges ut av SNF och 28 författare har ställt upp med artiklar. Ett imponerande arbete och en av deltagarna på mottagningen antydde att detta troligen är den mest betydelsefulla boken i ämnet 2015!

Det var riktigt trångt på Banérgatan och flera prominenta gäster från den akademiska världen fanns på plats. Förutom från de nordiska länderna även från Ryssland.

Förhandsförsäljningen har varit mycket god och Tabula Gratulatoria-listan är både lång och imponerande. Festskriften finns att köpa via SNF:s kansli, tyvärr har jag inga prisuppgifter.

* Tidskriften Myntstudier innehåller en mängd intressanta artiklar. Kenneth månar om att det som tas fram på hans institution också publiceras på internet. När du har läst igenom alla Myntstudier från 2003 och framåt rekommenderas ett besök på Numismatiska Forskningsgruppens hemsida där ännu mer numismatiskt “godis” finns att ladda ner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *