Moderna polletter!

Nu är sommaren här på riktigt! Klarblå himmel, strålande sol och över 25 grader, OK åtminstone fredag lördag, idag var det väl en mer ordinär sommardag med lite regn och tunga moln… Kommer precis från biltvätten där bilen fått sig en välbehövlig “rekonditionering”. Köpte samtidigt en pollett till “dammsugningsmaskinen”, nu blev det ett kort innehav av Mercur-polletten. Gjorde mig av med den direkt, eftersom jag inte samlar moderna polletter… och bilen dessutom var i behov av en uppfräschning även på insidan!

Vi har använt polletter i Sverige åtminstone sedan mitten av 1600-talet och gör det alltså fortfarande. Riksbanken vision om ett kontantlöst samhälle kanske blir verklighet en vacker dag, men jag tror faktiskt att polletterna kommer överleva både kronor och ören!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *