Myntmässa i Olofström!

Ursäkta om jag stör mitt i sommaren/semestern!

Efter en intensiv och hektiskt vår med många mässor, auktioner med mera har jag tagit en liten “time-out” från numismatiken. Tror att det för min del blivit rekordmycket numismatik det senaste halvåret, många helger och kvällar har ägnats åt det stora intresset. Därav ett välbehövligt sommar-uppehåll.

Under sommaren har det blivit ovanligt få besök vid datorn. Till samlingen har det i princip inte blivit någonting alls förutom några enklare polletter, samt i morse ett lite bättre kopparmynt från Adolf Fredriks tid! Tror att jag ska fortsätta i samma tempo i åtminstone en månad till…

Annars har sommaren mest ägnats åt sol och bad, samt några pocket-böcker …och så naturligtvis löpning! Det har faktiskt blivit ganska många mil den senaste tiden!

Nu är inte sommaren helt numismatiskt befriad. Nästa helg är det mässa i Olofström, en mässa jag aldrig haft möjlighet att besöka, men som jag tror är väl värd ett besök. Normalt är mässor förknippade med den kalla årstiden. Nu har du alltså möjlighet att beskåda mynt iklädd shorts! Bor du i södra Sverige eller har förlagt semestern till denna del av landet är alltså en avstickare till Olofström att rekommendera!

Kristianstadsortens Numismatiska Förening är arrangör och på deras hemsida hittar du mer information. Mässan äger rum på Folkets Hus 18 juli 1000 till 1500.

Du får ha en bra fortsättning på sommaren/semestern!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *