Sedlar på väg!

I oktober får vi nya sedlar. Med start på måndag inleder Riksbanken en utställningsserie med de nya sedlarna. Varje utställningsort har koppling till något av huvudmotiven (SIC!) på de sex nya sedlarna. Först ut är 20 kronors sedeln med Astrid Lindgren som presenters på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby den 3 augusti. Sedan fortsätter presentationerna på Fårö (Ingmar Bergman, 200 kronor, 6 augusti), Båstad (Birgit Nilsson, 500 kronor, 10 augusti), Göteborg (Evert Taube, 50 kronor, 19 augusti), Abisko (Dag Hammarskjöld, 1000 kronor, 27 augusti) och slutligen den 9 september då 100 kronors sedeln som pryds av Greta Garbo och som presenteras på biograf Saga i Stockholm. Respektive utställning pågår fram till den 27 september.

Mer om utställningarna kan du läsa på Riksbankens hemsida.

Idag fick SVT-text “spelet”. Blev erbjuden ett mynt via mail, priset var i Australienska dollar.

Eftersom jag inte riktigt har koll på kursen kollade jag upp den och fick se enorma kursförändringar på flera valutor under förmiddagen… Det var klart köpläge på danska kronor och brittiska pund liksom säljläge på indonesiska rupiah och isländska kronor om jag hade haft några sådana!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *