Hösten 2015

Våren var bra men frågan är om inte hösten blir minst lika intressant numismatiskt. Om några veckor går MISAB av stapeln och för några dagar sedan såldes ett riktigt toppmynt i Halmstad. Skulle vara spännande att få veta mer om det myntets historia. Hur kan ett toppmynt känt i några få exemplar och dessutom avbildat i SB-boken “bara dyka” upp på en landsortsauktion? MISAB eller Künker hade känts mer rätt.

På tal om Künker så bjuder auktionsfirmans nästa auktion, månadsskiftet september/ oktober på riktigt bra svenska mynt. Mynt som enligt ryktet kommer från en svensk samling. Förutom en bra guldmyntsavdelning säljs en mängd riktigt rara mynt i riksdalerstorlek. Eller vad sägs om daler/riksdalermynt från 1534, 1535, 1540 Västerås, 1559, 1593, 1617 Östergötland och 1654. Dessutom en dubbel riksdaler 1649 vilket är det dyrast svenska objektet med ett utrop runt miljonen! Men det finns även en hel del andra svåra mynt till salu exempelvis inte mindre än fyra mynt från den svåra besittningen Fürth, däribland en dukat!

Skulle din “samlarkassa” inte gå åt på Sergel Plaza finns alltså all anledning att snegla lite extra på Künkers höstauktion.

Övriga aktiviteter hösten 2015 hittar du i AGENDAN och skulle något evenemang saknas, skicka ett mail så lägger jag till detta!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *