Myntmässa på lördag!

Ett ovanligt mässrikt år går snart mot sitt slut. Tänk att det bara är en månad kvar till jul… Årets mässäsong avslutas nu på lördag i kungliga huvudstaden. Sveriges Mynthandlares förening anordnar en mässa på Sheraton. Mässan pågår mellan 1000 och 1600. För mer information om mässan se mitt blogg-inlägg i lördags. Sheraton förefaller mer och mer bli marknadsplats nummer ett i Sverige för mynthandel. Om lördagens mässa blir lika lyckad som den i februari, kan vi säkert räkna med fler Stockholmsmässor anordnade av mynthandlarföreningen nästa år.

Sheraton är också platsen där MISAB:s fyra auktioner (!) 2016 kommer att äga rum. Efter flera år på Garnisonen flyttade MISAB förra året till Hotell Sergel Plaza. Tanken var att MISAB skulle flytta auktionerna från Garnisonen till Historiska Museumet. Lokal var bokad och kataloger tryckta när museét plötsligen ändrade sig och drog tillbaks bokningen. Efter fyra auktioner på Sergel Plaza drar alltså MISAB nu vidare ett par kvarter till Sheraton.

Måste säga att Sheraton är ett bra val både för myntmässa och auktion. Rakt över gatan från Centralstation och mitt i centrum gör lokalen perfekt både för den som reser till Stockholm och den som har med sig en respektive som kanke inte alls vill gå på mässa utan shoppa istället.

För egen del har det blivit rekordmånga mässor i år och premiär både för Olofström och Norrköping. Enda plumpen i protokollet är väl FriMynt som jag lyckades missa.

På lördag avslutar jag min mässäsong, kanske gör du det också?

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *