Mynt i USA!

I morgon säljs Philipssons samling i USA av Stacks Bowers. En riktigt trevlig beskrivning av samlingen finns på auktionsfirmans hemsida.

Om en månad säljer samma firma en samling amerikanska mynt i exceptionellt hög kvalitet, eller rättare sagt en del av en samling The D. Brent Pogue Collection del III. Totalt omfattar del III 158 mynt i prisklasser från 3.400 till 600.000 USD… varav 55 objekt har ett utropspris på en 50.000 USD eller mer! Det är bara att titta och njuta av svåra mynt i högsta tänkbara kvalitet. Del II omsatte nästan en kvarts miljard kronor…

Tycker denna försäljning ger lite perspektiv på vår inhemska marknad. De fantastiska samlingar som sålts på senare år Bonde, Schmitz, Hagander m.fl. bleknar i en jämförelse och en miljon för Lindbergs vackra riksdaler 1633 är absolut inget överpris med amerikanska mått mätt.

Ska bli spännande att se om de svenska mynten i Philipsons samling attraherar den amerikanska publiken och var slutpriserna kommer att hamna? Återkommer i ämnet!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *