Philipson + Wismar

Philipsons mynt gick riktig bra. Nedan en länk till auktionsfirman där du kan bläddra dig fram mellan de sålda mynten, Stacks Bowers. Eftersom det är mycket ojämna siffror torde provisionsavgiften vara inräknad i slutpriserna. Bäst kanske dukaten 1657 gick, den klubbades för över 25.000 USD (utrop 3.000 USD), Sigismund talern (den bättre av de två) blev osåld för 30.000 USD medan den andra budades upp till 28.200 USD (utrop 12.000 USD). Den mycket rara 1/2 dalern 1561 stannade på hela 32.900 USD från det ganska moderata utropet på 6.000 USD. Dagspriset på en dollar är drygt 8.50 SEK.

För några veckor sedan skrev jag om kontramarkeringar från Wismar 1715, men saknad en bild på en sådan. Här kommer en mycket tydlig kontramarkering från en MISAB auktion. Motiv Wismars stadsvapen (halvt tjurhuvud/NW = necessisas wismariensis). Tydligare kan det väl kontramarkeringen knappast bli!

Detta exemplar representerar också typen i SB-boken.

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *