MISAB Web-auktion 1!!!

Då var det äntligen dags! På Sheraton-mässan visade MISAB de objekt som skulle säljas på första internetauktionen. Nu lagom efter helgerna är den första auktionen verklighet. Ingen dålig auktion måste jag säga 335 utrop med riktigt trevliga mynt. Bland topparna en 2 daler Johan III och en 2 1/2 öre 1661. Bland lite ovanligare mynt bl.a. 1 öre 1633 CHRITINA, 1 öre 1650, 1/2 skilling 1822 med bakvända LS, många riksdalermynt från flera olika regenter och även småmynt i hög kvalitet. Sammantaget skulle jag säga mynt som jag som en “Svensson”-samlare brukar köpa på MISAB och andra auktioner!

Ett riktigt bra initiativ från MISAB. Vilket innebär att Sheratonauktionerna nu kan inriktas mer på kvalitetsobjekt och tidsmässigt också kan förkortas. Bra också för säljarna som jag tror kommer få bättre betalt än när objekt samlats i en lots. Antalet spekulanter på en lot som slutar runt 10 000 är ganska få vilket påverkar priserna negativt. Splittras loterna upp kan flera vara med och slåss om objekten och priserna säkert påverkas positivt av detta. Det blir så att säga bara en mellanhand mellan ursprunglig säljare och slutlig köpare. Idag är det flera mellanhänder förutom MISAB, köparen på MISAB och ofta även auktionssiten Tradera…

Auktionerna sker via plattformen auction2000.se en plattform där många antikhandlare säljer sina objekt, så förutom MISAB kan du säkert hitta annat smått och gott på denna site.

Jag kan bara önska Dan och MISAB lycka till med detta initiativ. Jag kommer registrera mig inom kort och sedan vara med ända till slutsekunderna när budtiden för de 335 objekten går ut söndag den 7 februari!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *