Time-out…

Jag har i princip alltid varit intresserad av mynt. Tidigt började jag också publicera mig på internet. Hemsidan blir faktiskt myndig i år då det är 18 år sedan jag la ut mina favorit-länkar under något jag då kallade “Ingemars Myntsida”, sedan har det fortsatt av bara farten och det mycket tack vare all respons jag fått.

Tiden går fort och tänker jag tillbaks 18 år har mycket hänt. Barnen var inte ens påtänkta 1998, kontaktnätet inom numismatiken var mycket begränsat och jag relativt ung…

Hemsidan har betytt mycket för mitt myntintresse. På 1990-talet gick det på sparlåga och det var väl först när internet kom igång med både hemsidor om mynt och on-line auktioner som intresset tog fart på nytt. Många av mina “myntvänner” idag har jag träffat via hemsidan, andra genom sammanhang jag hamnat i tack vare att jag synliggjort mig via hemsidan. Hemsidan och samlandet har levt i symbios. Fler borde publicera sig på nätet!

Jag hoppas att nyttan av hemsidan varit ömsesidig. Att det inte bara är jag som har haft glädje av sidan utan att även ni besökare haft behållning av den. Förhoppningsvis har jag höjt intresset för myntsamlande och numismatik hos några av er. Kanske till och med inspirerat någon att börja samla?

Men att driva en hemsida kostar på. Tror att jag gjort ett par uppdateringar av hemsidan eller några blogg-inlägg varje vecka under dessa 18 år och många tusen mail av skiftande karaktär har besvarats. Alltid har väl inte motivationen varit på topp, men jag har ändå försökt mig på någon liten uppdatering/ nyhet. Nu känner jag åter att jag är inne i en svacka och det kanske är dags att sänka ambitionsnivån, att lägga den tid som ägnats åt hemsidan på andra saker och intressen i livet.

Summa summarum är det alltså bra läge att ta en time-out från “Ingemars Myntsida” och samtidigt fundera på vad jag ska göra med sidan framöver. Hur lång time-out det blir vet jag inte, kanske ett par månader kanske längre? Det kommer den närmaste tiden inte att bli några nya blogginlägg och uppdateringar av hemsidan kommer att bli mycket sparsamma. Lovar dock att försöka hålla Agendan uppdaterad och får jag bra förslag på länkar lovar jag att vid tillfälle fylla på med dessa i Länkförteckningen.

/Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *