1,7 miljarder mynt snart ogiltiga

Läst precis på SVT:s hemsida att 1,7 miljarder mynt med en total vikt på 12 000 ton blir ogiltiga när den nya myntserien ska introduceras! Räknar man om dessa siffror per invånare skulle det motsvara 1,5 kg eller nästan 200 mynt per person. Hur många mynt har du liggande? och då tänker jag inte totalt! utan sådana som idag är giltiga.

Nu kommer naturligtvis inte alla mynt att växlas in. Blir då de moderna mynten som cirkulerar samlarobjekt? Nej knappast inom ett par generationer. Bäst gör du säkert i att använda dessa så länge de är giltiga. Om några år kommer troligen en- och femkronorna att handlas som kilovara och då kanske dina 1,5 kg är värda en tia eller två…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *