MISAB 18 + 19, Philea

Tre katalogerna kom i fredags. MISAB:s båda kataloger samt Philea. Philea 14 maj och MISAB 21 maj.
Vad som skulle säljas på MISAB 19 var sedan tidigare känt. Nöj dig inte med de tunna auktionkatalogerna utan köp också den tjocka bundna katalogen, där finns betydligt mer text kring obbjekten, riktigt läsvärt.
Lindbergs samling innehåller en hel del riktiga rariteter som med största sannolikhet kommer att säljas för imponerande belopp. Jag tänker bland annat på Gustav Vasa daler och halvdaler 1534, dalern 1535, 12 öret 1543 och 8 öret 1557 (som pryder omslaget på katalogen). Men naturligtvis en hel del andra mynt. Få mynt som jag är spekulant på men några markeringar finns i katalogen så förhoppningsvis får något litet Lindberg objekt följa med hem.
Vad gäller Lundbergs samling har jag större hopp om att få med mig några objekt hem. Utropspriserna är naturligtvis i en helt annan divison än Lindbergsmynten. Bland polletterna finns ändå ett antal som raritetsmässigt är i klass med Lindbergs mynt, men med en prislapp på 1/100 eller ändå mindre än vad mynten kostar. Den som gör läxan ordentligt har möjlighet att göra riktigt bra inköp. Tycker att del 1 av Lundbergs samling var något vassare än del 2. Ändå markerade jag säkert över 50 objekt vid den första genomläsningen i går kväll. Genomgången av katalogen forsätter. Det skulle inte förvåna mig om ytterligare objekt kommer att vara markerade och märkta med limitar innan lördag den 21 maj.
Philea presenterade också en riktigt trevlig auktion. Toppobjektet (som också pryder omslaget) är en mycket vacker 5 rubel 1762 där jag tror utropspriset 150 tkr inte kommer att räcka långt. Auktionen innehåller en rad trevliga svenska mynt men även flera riktigt bra utländska där den norska avdelningen är riktigt stark. Även på medaljsidan bjuder Philea ut en rad riktigt trevliga objekt.

Sammantaget finns alltså objekt för de flesta samlarinriktningar att bjuda på 14 till 21 maj!

Glöm inte heller bort MISAB:s andra Webauktion som slutar den 8 maj. En auktion med avslut som tyvärr sammanfaller med hemresan för de som besöker SNF:s årsmöte…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *