SNF i Örnsköldsvik

Här skulle jag naturligtvis haft ett litet inlägg om SNF:s årsmöte i Örnsköldsvik. Men eftersom jag lovat att referera årsmötet i SNT blir det här bara några bilder från ett årsmöte och en stad som visade sig från sin allra bästa sida. I bussen upp till Varvsbeget för sista lunchen innan hemfärd visade termometern på 23 grader! Hade årsmötet gått av stapeln två veckor tidigare hade vi mötts av snö…

Som vanligt var årsmötet en trevlig tillställning där myntsamlare från nästan hela landet möttes. Majoriteten var naturligtvis från trakten och den aktiva föreningen Nola Myntklubb. Klubben hade ordnat trevliga aktiviteter med besök på Mannaminne och Örnsköldsviks museum. Höjdpunkten var den utställning som klubben anordnat med mynt från medlemmarnas samlingar. Mycket bra mynt som visar på en mycket god känsla för både kvalitet och svårighetsgrad.
En annan höjdpunkt på ett årsmöte är naturligtvis auktionen. Denna gången med 90 utrop med bra blandning av mynt, medaljer och polletter. Särskilt polletterna stack ut och uppvisade i många fall osedvanligt hög kvaliet. 1600-1700-tals polletter med röd orginallyster hör inte till vanligheterna. Men även en “lätt renhjord” pollett med en ren avbildad hörde till höjdpunkterna.
INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *