Mynt mer mera/ Olika kanaler!

Måste slå ett slag för det idag enda aktiva myntforumet på svenska – Mynt med mera. Måste samtidigt erkänna att jag varit dålig på att besöka forumet och ändå sämre på att skriva något där. Efter ett lite längre upphåll loggade jag i morse ånyo in på “Mynt med mera” och blev glatt överaskad. 5 av 11 kategorier var uppdaterade de senaste två veckorna (läs i maj) vilket är betydligt bättre än tidigare. Kanske kan vi tillsammans verka för att vi har ett aktivt forum där vi kan ventilera våra åsikter och synpunkter kring mynt och numismatik, vilket jag tror vi alla har glädje av det.

Såg också en tråd som handlade om att vissa “alias” sprider sig i många olika kanaler och därför är svåra att följa. Känner väl mig delvis träffad av “kritiken”. Är dock säker på att vi når större målgrupper och framför allt nya intressegrupper om vi kan röra oss med numismatiken i olika kanaler. Den unga generationen (läs: mina barn och deras kompisar) rör sig i idag kanaler som jag tror många av oss äldre aldrig hört talas om… Det är också i den unga generationen morgondagens samlare finns, så det är en mycket viktig målgrupp att nå. Där pratas det om Facebook, Twitter, Instagram, Ask, KiK, Snap-Chat, Linkedin m.m. Att jag bloggar tycker ungarna är klart “mossigt”…

Själv tror jag också på interaktion mellan olika kanaler och vet att det kan skapa ett mervärde för användarna om vi befinna oss sig i flera av dessa.

Vad gäller Ingemars Myntsida så finns den idag i flera olika kanaler: Hemsida, Blogg, Facebook och Twitter. Ska nedan försöka reda ut begreppen och hur jag ser på dessa, samt tipsa om “en-väg-in” till allt jag skriver!
– Hemsidan har varit i gång sedan 1998 och den ser jag som basen för Ingemars Myntsida
– Bloggen är lika gammal även om den de första åren hette “myntsidans e-zine”. En blogg är bra eftersom det där är enkelt att lägga in mindre artiklar etc. på en blogg, något som är betydligt svårare i en hemside-struktur. Dessutom finns det idag bra verktyg för “bloggande”.
– Facebook har jag haft i kanske fem år men där är jag allt annat än aktiv.
Twitter, ett konto öppnades 2012 men det är först i år som jag aktivit började använda kontot. Fördelen med Twitter tycker jag är att Twitter fungerar mycket bra för korta informationer. Vad händer idag, korta egna funderingar, länkning till intressant sidor, bilder m.m. och är mindre pretiantiöst än bloggande.

Redan en hemsida och en blogg skapar två sidor som “behöver besökas”. Lägger man sedan på Facebook och Twitter dubblas alltså antalet sidor? Nej, så behöver det faktiskt inte vara! När jag lärde mig hur jag kan integrera hemsida och Twitter blev det senare intressant. Allt som händer med “Ingemars Myntsida” kan idag läsas på Twitter, vilket i sin tur kan läsas på Ingemars Myntsida!

Vill du följa mig behöver du bara titta på en sida, ingemars.se. Ett ändrat uppdateringsdatum indikerar att exempelvis Agenda eller Länk-förteckning uppdaterats och en uppdatering på Blogg, Facebook eller Twitter kan läsas i Twitter-gadgen på ingemars.se

INGEMARS MYNTSIDA >>>

(Tillägg: När jag skriver detta kommer jag dessutom på att jag faktiskt också kan Twittra om större uppdateringar av hemsidan och framöver behöver ni besökare bara följa mig på Twitter för att se allt jag skriver på bloggen eller förändrar på hemsidan, och har du inget Twitter-konto kan du läsa allt på ingemars.se , så även detta blogginlägg!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *