Myntmässa i Norrköping på lördag!

På lördag är det dags för den årliga myntmässan i Norrköping. En riktigt bra mässa som jag besökte för första gången förra året. Redan då bestämde jag mig för att återupprepa besöket 2016. Det blir att ställa klockan tidigit på lördag för det är en bit att åka.
Hade i många år tänkt åka till Peking tyvärr har mässan alltid varit förlagd till vecka 39, en vecka då jag btukar befinna mig i fjällen. Förra året blev resan norrut inställd och i år har mässan flyttats fram en vecka vilket jag är nöjd med!

När jag ändå besöker Norrköping hade jag tänkt mig ett besök på Brännvinsbolaget och utskänkningsstället Fredrik Full. Jag erfar dock att detta etablisemang har slagit igen portarna, varför det inte kan bli något besök. Kvar finns dock polletterna med Fredrik Fulls signatur (NM XII 28:3). Om namnet är taget vet jag inte, men det är väl inte ett helt passande på ägaren för ett brännvinsbolag, eller…

Det är många mässor i Sverige nu förtiden. För många mässor anser en del och jag kan väl delvis hålla med om det. Men att mässorna är spridda både geografiskt och tidsmässigt ger möjlighet för dom flesta att besöka åtminstone en mässa per år. Av de mässor jag besök ligger Norrköping och Sigtuna på en delad andraplats efter FriMynt. Men måste samtidigt säga att sommarmässan i Olofström också är riktigt trevlig. Likaså har jag bara hört bra saker om mässorna i Lund och Borlänge. Men som sagt resvägen till en mässa har en avgörande betydelse för om det blir något besök. Att det är många välbesökta mässor kan bara tyda på en sak, just nu är myntintresset på topp!

På Norrköpings myntklubbs hemsida kan du läsa mer om mässan och också ta del av utställarlistan som kontinuerligt uppdateras (klicka på annonsen för att komma till Norrköpings Myntklubbs hemsida).

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *