Philea auktion 12 (6 maj)

Visserligen har objekten som ska säljas funnits att beskåda på Numisbids en dryg vecka, men nu finns auktionen även upplagd på Philea/ Myntkompaniets hemsida. Det är riktigt trevliga mynt som kommer att säljas. Bra att datumet flyttats, i Agendan har jag tidigare angivit den 13 maj, men datumet är nu flyttat till veckan före, alltså den 6 maj. Bra tycker jag eftersom auktionen annars skulle kolliderat med SNF:s årsmöte och årsmötes auktion som äger rum den 13 maj.
Jag har bara tittat på den svenska delen samt på polletter. Den svenska delen består av cirka 350 utrop med mynt allt från medeltiden fram till dagens mynt. Tänkte inte göra någon större djupdykning men väljer nedan att lyfta fram en handfull trevliga objekt som säljs. Mynt som borde passa såväl den stora som lilla plånboken.
– dyraste svenska objektet är en dukat 1656 från Pommern. Ett riktigt svårt besittningsmynt som endast är känt i 5 exemplar. Det aktuella myntet har en mycket fin provienskedja och bland tidigare ägare kan nämnas; Hagander, Bruun och Oldenburg. Utropet är satt till 125.000
– en åttakantig spelpenning slagen för en av SNF:s grundare Magnus Lagerberg (1844-1920) utrop 400:-
– det svåra provmynt 2 öret 1949 i koppar, ett mynt som inte finns med i SMF och som håller högsta kvalitet, utrop 2500:-
– ett toppexemplar av den första 50 öringen i nickel från 1920 med utropet 1000:-
– en ten med tre outstansade sjättedelsören 1673, ett riktigt trevligt objekt med utropet 3000:-

Men som sagt det finns en mängd andra trevliga objekt till salu. Det är bara att surfa in på hemsidan och välja ut dina favoriter!

Har själv hittat några mynt som jag tänker vara med och slåss om. Om det blir via anbud, ombud eller på plats har jag ännu inte bestämt.
Får säkert anledning att återkomma till auktionen.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *