MISAB 23

Idag anlände katalogen till auktionen i Möckelsnäs den 20 maj. Som förhandssnacket har gått så är det en “salig” blandning av objekt som kommer att säljas och det stämmer!. Först ut är en stor samling kinesiska och islamska mynt, sedan kommer mynt ur Sten-Olof Anderssons samling (SOA) det är Hessiska mynt och 1/6 riksdalrar två av SOA:s specialområden som säljs, därefter objekt från Sven Svensson, besittningar och medeltid. Auktionen avlutas med medaljer och litteratur.
Lite konstigt känns det att se SOA:s mynt till salu. SOA var en mina äldsta myntkontakterna. Tror att vi via brev/telefon hade kontakt redan i skarven 1980-1990-tal. Därefter har vi träffats många gånger på auktioner och mässor. SOA brukade också följa med mig i bilen en bit på vägen när vi hoppat av Skilling Bancos buss på vägen hem från FriMynt. Alltid lika glad och positiv med ett brinnande intresse för mynt. Tyvärr lämnade SOA mynt- och jordelivet alldeles för tidigt för ett par år sedan. Ska försöka köpa tillbaks något mynt som jag tidigare bytt eller sålt till SOA.

Jag har gått lite i “valet och kvalet” om jag ska orka ta mig de drygt 100 milen tur och retur till Möckelsnäs. Konstaterar efter en snabb genomläsning av katalogen att oddsen för en resa söderöver i slutet av maj har ökat!

Vad gäller det mycket tråkiga som avslöjades på KMK förra veckan har det varit helt tyst på mediafronten denna vecka.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *