Årsset 2008 + Ericsbergssamlingen m.m.

Nu meddelar Myntverket att 2008 års set inom kort finns att köpa. Priset är hutlöst – för 195:- + porto får du mynt med ett nominella värde på 16:50 + en silvermedalj till minne av Selma Lagerlöf… vikten på medaljen uppges till 8 gram. Om inte jag minns helt fel så har Myntverket de senaste åren frångått traditionen att handplocka mynt till seten. Detta har resulterat i att mynten i seten inte har varit några nollor, utan mer normala ocirkulerade mynt med diverse skavanker.

Om priset på årssetet var en tråkig nyhet, så är ett nyhetsbrev från Nordlinds mynthandel desto trevligare läsning. I juni kommer de återstående 200 besittningsmynten från Bondes samling att säljas. Mynten säljs i samarbete med Fritz Rudolf Künker GmbH & Co, plats Osnabrück. Nordlinds meddelar också att auktion 5 med mynt ur Bondes samling kommer att säljas på KMK fredagen den 20 november 2009. Samlingen omfattar svenska mynt från Olof Skötkonung till Gustav V samt medaljer och spelpenningar.

På tal om trevlig läsning så damp häromdagen en ny bok ned i en brevlåda nära mig… “NOGA UTVALT – betydande enskilda numismatiska bok- och manuskriptsamlingar i Sverige“. En bok där fyra i numimatiska kretsar kända personer kåserar kring numismatisk litteratur nämligen hrr Serrestam, Hesse, Björk och Holmberg. En klart läsvärd bok som har sin givna plats i varje numismatiskt bibliotek. Boken finns att köpa på KMK.

Datum för försäljningen av Anders Frösells pollettsamling är nu också bestämd. Auktionen går av stapeln lördagen den 28 mars 2009, plats Vaksalaskolans matsal Uppsala. Mer information finns på Numismatiska Klubben i Uppsalas hemsida.

ingemars.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.